Translate

субота, 25 квітня 2015 р.

"Орли" і "качки"

Такими термінами називають певний тип людської поведінки. Назва пішла з легенди про те, що Бог дав людині можливість вибрати якою вона хоче бути в житті: безстрашною, рішучою як орел або безпорадною та нерухомою як мушля. Проте було чимало людей, які вибрали середнє: качку. Вона хоч і літає, та не виділяється, веде спосіб життя не надто обтяжений подивигами.
Так і люди. Є категорія тих, хто робить. Це орли, вони - люди слова. У них немає часу на розмови, вони зайняті вирішенням питання. Вони ідуть до мети і не питають "чому так сталось?", а лише "яким чином можливо досягти конкретних результатів?". Качки ж, в свою чергу, зайняті обговоренням та засудженням оточуючих. І не лише людей: політиків, погоди, економічної ситуації. Обговорювати можуть все що завгодно, лише не себе. Вони не відчувають відповідальності за те, відбувається з ними. У них завжди винен хтось інший. Вони часто кажуть "це неможливо". Вони є майже протилежністю орла.
Цікавим прикладом є випадок, коли одного чоловіка в готелі зустрів менеджер та вибачився за відсутність вільних місць. Почався монолог про те що змінити нічого неможливо та перелік всіх можливих причин. Інший працівник теж підтвердив безвихідь ситуації. Але відвідувач наполягав на зустрічі з адміністратором. І коли вона відбулась, то завідуючий чемно вибачився перед клієнтом і повідомив, що в цю мить починає шукати заміну номера в іншому готелі та просить мужчину провести деякий час в залі для відпочинку, поки триватиме пошук.
Це характерна риса орлів - вони займаються вирішенням питання відразу після його появи, а не витрачають час на балачки.

Немає коментарів:

Дописати коментар